Vorba lui Eminescu: Neamul nevoii!

Ne place tot mai mult sa ne dam cu parerea, chiar daca este o parere exprimata execrabil, intr-o limba romana siluita la drumul mare. Parca niciodata, in ultimii 50 de ani cel putin, nu ne-am confruntat cu asemenea incultura, analfabetism, dublat de o ignoranta uriasa, incurajata mediatic, dupa principiul: stiu ca esti prost, dar contezi la numar.
Moderatori TV fara nici o logica, doar buni si repede vorbitori, inaltati in proprii ochi doar pentru ca ataca fara mila, si uneori nesimtire, subiecte de asa-zis interes public, cu invitati dupa chipul si asemanarea lor…
Mi s-a intamplat sa urmaresc, zile la rand, o moderatoare care vorbea mai mult decat invitatii, invitati care oricum habar nu aveau de ce sunt acolo, insa aceeasi persoana tacea profund si aproape sforaitor cand, neinspirata, a adus in studio doi oameni inteligenti, destepti, cu charisma si oarece har.
Explicatia? Simplu: nu mai reusea sa deschida gura, pentru ca abia intelegea despre ce se vorbeste, pentru ca cei doi discutau minunat intre ei, spre deliciul spectatorilor.
In 20 de ani, vom fi un popor semianalfabet, semiinteligent, lovit de debilitate. Ce mai conteaza?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evgheni Vodolazkin - LAUR. "Calea ta e grea, căci istoria dragostei tale abia începe"

"Laur" poate fi deopotrivă cartea vindecătorilor și a celor vindecați. "Laur" poate fi, asemenea, cartea inițierii. Î...