Manastirea Sf. Mina de la Rosiori - Suceava




Locului i se spune "Dealul Bisericii" pentru ca pe acest deal au existat schituri cu obste de calugari fiind distruse din cauza vitregiilor vremurilor. Unul dintre schituri cu hramul "Sf. Arhangheli Mihail si Gavril" a existat in perioada sec. al XIX-lea. Sapaturile facute in zona au descoperit oseminte ale calugarilor ingropati aici, iar pe o caramida datata din 1864 era inscris numele unui ieromonah Porfirie ingropat langa peretele Bisericii. Protosinghelul Gamaliil de la Manastirea Neamt a sosit aici pentru a ridica un nou asezamant monarhal pe locul ruinelor fostului schit.

Cand a vrut sa puna temelia pentru Sfanta Masa a noului asezamant, prin lucrarea Sfantului Duh s-a aflat o candela aprinsa din timpul vechiului asezamant. Acest al doilea schit a datat din 1934 - 1937.In anul 1937 calugarii au fost risipiti in cele patru zari de catre puterea vremii, imprastiindu-se la alte manastiri. In acest al doilea schit, care avea o bisericuta de lemn acoperita cu sjndrila, a slujit Protosinghelul Gamaliil impreuna cu schimonahul Varlaam, monahii: Chiriac, Gherontie, Nifon, Iftimie si altii. Pe locul sfantului altar s-au plantat salcami care au dainuit pana la a treia rezidire. Dupa colectivizare un oarecare satean a venit sa ridice piatra Sflntei Mese, dar din putere dumnezeiasca rotile tractorului au explodat, asa ca piatra Sfmtei Mese n-a putut fi ridicata pentru a fi indepartata de locul Sfant.

8 comentarii:

  1. stii ca aceasta minunata manastire e de stil vechi?

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu, draga Livia! Asta nu imputineaza cu nimic frumusetea credintei, dupa cum nici nu o sporeste! Locul e minunat, oamenii deosebiti.

    RăspundețiȘtergere
  3. de fapt...eu cred ca-i sporeste frumusetea;d asta se zice ca omul sfinteste locul.

    RăspundețiȘtergere
  4. asa este, omul sporeste locul! si acolo sint oameni alesi, frumosi in cuvant, dar mai ales deschisi si luminosi la suflet.

    RăspundețiȘtergere
  5. si Harul Domnului este acolo..intr-un mod special

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi doresc foarte multa sa vorbesc cu parintele Varnava. Poate cineva sa-mi trimita numarul de telefon.
    Va multumesc mult
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. acolo e casa sufletului meu,e locul unde i mi gasesc linistea,e locul unde sufletul isi aduna bogatia. acolo bogatii si saracii sunt la fel inconjurati de cele 7 suflete deosebite,veniti fratilor si va veti convinge.

    RăspundețiȘtergere
  8. este drept sunt deacord cu voi si sa stiti sa pastrati calendarul vechi , caci asa au spus sfintii parinti la primul sinod ecumenic si asa sa fie , a fi ortodox insemna sa pastrezi sfinta traditie ,Nu aveti idee cat e de mare caderea sa te dai pe stilul nou caci produci dezbinare liturgica ! DACA VRETI SA MAI VORBIM INTRATI PE PAGINA OFICIALA A BORSV !

    RăspundețiȘtergere

Evgheni Vodolazkin - LAUR. "Calea ta e grea, căci istoria dragostei tale abia începe"

"Laur" poate fi deopotrivă cartea vindecătorilor și a celor vindecați. "Laur" poate fi, asemenea, cartea inițierii. Î...